Veel voet- en/of houdingsafwijkingen zijn te corrigeren met inleg(steun)zolen. Op basis van het onderzoek vervaardigen wij de steunzolen op maat volgens de laatste nieuwe technologieën (CAD/CAM). Hierdoor kan er veel nauwkeuriger worden gewerkt en is de reproduceerbaarheid van de zolen identiek aan het vorig model.

Elke steunzool is dus uniek en persoonlijk. Welk type zool voor u geschikt is, is afhankelijk van de gestelde diagnose.

Comfort
Onze steunzolen onderscheiden zich van de dagelijkse steunzolen doordat wij gebruik maken van materialen met een hoger comfort en een ander afdek die een hoger absorberend vermogen heeft en antibacterieel is. Ook passen wij de dikte en de vorm aan van de zolen zodat er een ideale pasvorm wordt verkregen in uw schoenen.

Sport
Tijdens het sporten krijgen uw steunzolen een andere druk te verduren dan bij dagelijks gebruik. Onze steunzolen worden daarom vervaardigd van materialen die daartegen bestand zijn en ondersteunen uw voeten tijdens deze intensieve bewegingen. Sport steunzolen dragen bij aan een verbetering van de afrol, stabiliteit en zijn druk ontlastend. Hierdoor worden spieren en gewrichten minder belast en kan een blessure worden voorkomen.

Wij leveren steunzolen voor ieder sporttype.

Wat is de functie van een steunzool?

  1. Corrigeren van de voet waardoor een betere houding en afwikkeling wordt verkregen met minder kans op blessures.
  2. Ondersteunen van de voet zodat de druk op de voetzool optimaal verdeeld wordt.
  3. Demping verhogend om te voorkomen dat er een schoen gekozen wordt met een hogere demping die ten koste gaat van de stabiliteit.
  4. Comfort bevorderend doordat zachte, lichtverende en ondersteunende materialen gebruikt kunnen worden.
  5. Pasvorm bevorderend omdat ook de meest perfecte schoen nog enige aanpassing in pasvorm kan hebben.
  6. Transpiratievocht absorberend door een hoog absorptievermogen.

 

Steunzolen voor fietsers

Onze zolen voor in de fietsschoenen stabiliseren de enkel- en kniegewrichten en zorgen ervoor dat de spieren efficiënter worden belast (in evenwicht), hierdoor is de kans op blessures veel minder.

Lees meer...

Steunzolen voor hardlopers

Tijdens het hardlopen krijgen uw steunzolen een druk te verduren die wel 3 tot 6 keer zo hoog is dan bij dagelijks gebruik. Onze inlegzolen worden daarom vervaardigd van materialen die daartegen bestand zijn en ondersteunen uw voeten tijdens deze intensieve bewegingen. 

Lees meer...

Steunzolen voor veldsporters

Steunzolen voor veldsporters zijn dunner dan normale sportzolen en hebben een andere vorm (leest). De materialen moeten goed bestand zijn tegen eventuele natte ondergrond en bieden een hoge zijwaartse stabiliteit.

Lees meer...

Steunzolen voor wandelaars

Heeft u pijnlijke voeten tijdens het wandelen zoals; slapende tenen, branderige voeten, pijnlijke enkels of bieden uw huidige schoenen net niet voldoende steun. Dan kunnen onze steunzolen voor wandelaars de oplossing zijn voor uw klachten.

Lees meer...

Steunzolen voor zaalsporters

Deze steunzool geeft een optimale ondersteuning aan de achter- en middenvoet en zorgt voor veel zijwaartse stabiliteit. Bovendien biedt deze inlegzool de nodige schokdemping tijdens het lopen of springen.

Lees meer...

Steunzolen

Deze categorie is voor het aanmeten van steunzolen voor dagelijks gebruik.

Lees meer...

Tips en onderhoud

Het onderhouden van uw steunzolen is erg belangrijk voor de levensduur. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt met enkele tips over het reinigen en onderhouden van uw zolen;

Lees meer...

Afspraak maken

Of bel naar 0165(508174) om een afspraak te maken.

Contact Info

Feetanalysis
Mgr. van Dongenlaan 2
4741 DH  Hoeven
T 0165(508174)
E
info@feetanalysis.nl

Openingstijden

maandag  13:15 - 17:00    18:15 - 19:00
dinsdag  14:00 - 17:00
donderdag  09:00 - 12:00   13:00 - 17:00
vrijdag  09:00 - 17:00
woensdag/zaterdag/zondag gesloten